tiistai 18. syyskuuta 2018

10 keinoa miten otat ohjat elämästä omiin käsiisi

Tuntuuko joskus siltä, että elämä potkii päähän ja tarjoaa kaikkea muuta kuin sitä, mitä todella haluaisit? Pahinta mitä tällaisissa tilanteissa voi itselleen tehdä, on syytellä itseään tai muita ja hautautua vastoinkäymisten synnyttämien negatiivisten fiilisten alle. Elämä antaa ja elämä ottaa. Reilu vuosi sitten kesällä jouduin aikamoisen negatiivisen fiilisryöpyn alle, kun elämä tarjosi kaikkea muuta, kuin sitä mitä olin pyytänyt. Läheisen poismeno, läheisen sairastuminen, riita läheisen kanssa, epävarmuus ja samaan aikaan rikki mennyt olkapää esti treenaamisen, itseni toteuttamisen ja ajatusten purkamisen itselleni tehokkaimmalla tavalla. En kyennyt enää hallitsemaan tunteitani ja negatiiviset ajatukset ottivat minusta niin suuren vallan, että lopulta päädyin lääkärin vastaanotolle  kesken työpäivän itkien ja pyytäen apua. 

Joissain tilanteissa on uskallettava pyytää apua ja usein pyytäessä sitä myös annetaan. Vaikka tuossa tilanteessa asiat eivät omalla kohdallani ratkenneetkaan siltä istumalta, niin toiselle puhuminen auttoi ja antoi uutta perspektiiviä asioihin. Samaan aikaan myös päätin, että en anna negatiivisten tunteiden enää ottaa musta samanlaista valtaa. Toki negatiivisillekin tunteille on omat hetkensä enkä nyt tarkoita, että olisin kaikin keinoin juoksemassa karkuun kyseisiä tunteita, enkä suosittele sellaista sullekaan. Vaan sitä, ettei anna niiden hallita omaa elämää ja ottaa ylivaltaa ajatuksista. Jos huomaat omien ajatustesi pyörivän jatkuvasti tai tietyissä tilanteissa negatiivisten tunteiden ympärillä, oikeasti ainoa, kuka tuon kierteen voi katkaista olet sinä itse. Puhumalla muille, käsittelemällä asioita parhaaksi katsomallasi tavalla ja samalla myös hyväksyen tietyt asiat, joihin ei voi vaikuttaa.

Voin ja uskallan edelleen itkeä kuin siltä tuntuu, mutta en anna yhden negatiivisen tunteen vahvistaa toista tai sumentaa koko ajatusmaailmaani. 


Mitä tulee positiivisiin fiiliksiin, hyvinvointiin ja elämään ylipäänsä mä uskon siihen, että hymy vahvistaa hymyä ja positiiviset fiilikset vahvistavat positiivisia viboja. Mun mielestä ihan loogista siinä mielessä, että näin ja tunsin miten negatiivisten asioiden kohdalla asia kääntyi juuri näin. Negatiivisuus lietsoi negatiivisuutta. Nyt olen huomannut miten pienikin asia voi saada aikaan hymyn huulille ja miten ympärillään on mahdollista nähdä enemmän hyviä asioita, kun pitää mielen positiivisena. Samalla on hyvä muistaa, että omilla valinnoillasi ja tekemisilläsi sekä asenteellasi, sulla on mahdollisuus vaikuttaa oman elämäsi kulkuun ja ottaa ohjakset omiin käsiisi.


10 keinoa päästä elämässä eteenpäin Kuuntele itseäsi, älä anna muiden mielipiteiden estää sua elämästä tai kontrolloida elämääsi.

♥ Kiinnitä huomiota hyviin asioihin elämässäsi, muista myös olla kiitollinen siitä, mitä sulla on. Myös pienistä asioista. 

♥ Tartu tuumasta toimeen, lopeta viivyttely ja "oikean hetken" odottaminen. 

♥ Ole rohkea ja uskalla, äläkä häpeile epäonnistumisia tai mennyttä, koska kyseiset hetket ovat varmasti opettaneet sulle jotain. Usein epäonnistumiset ja vastoinkäymiset myös opettavat oikeasti enemmän kuin onnistumisen hetket.

♥ Tee rohkeasti päätöksiä ja ota ohjat omasta elämästäsi. Lopeta valtavirran mukana kulkeminen ja tee asioita, jotka tuntuu susta itestä hyvältä. 

♥ Lopeta asioiden lykkääminen ja hoitamattomien asioiden karkuun juokseminen. Ne pitää jossain vaiheessa kuitenkin hoitaa, joten mikset tekisi sitä nyt. 

♥ Jos voit tehdä asialle jotain, tee se. Tekemättä jättäminen harvemmin tuottaa tulosta.

♥ Luovu ajatuksesta, että olisit aina oikeassa. Uskalla kuunnella itseäsi ja luota vaistoihisi, mutta uskalla myös pyytää neuvoja ja ottaa niitä vastaan.

♥ Tee päätöksiä sen sijaan, että keksisit jatkuvasti tekosyitä. 

♥ Arvosta nykyhetkeä ja uskalla antaa sille myös enemmän arvoa sen sijaan, että aina tähtäisit eteenpäin ja eläisit katse tulevassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti