torstai 3. toukokuuta 2018

Muistathan olla kiitollinen siitä mitä sulla on

"Ajattele kuinka iloinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on ja sen jälkeen saisit kaiken takaisin." -Frances Rodman


Mä olen aina tykännyt katsoa Selviytyjät (Survivors) sarjaa ja se kiehtoo mua. Vaikka kyseessä on televisio-ohjelma ja siinä luodaan viihdettä katsojille, on ohjelma nerokas. Ja kyllähän sitä tykkää seurata moni muukin, koska kyseistä ohjelmaa on esitetty Jenkeissä jo 35 tuotantokauden verran ja myös muut maat ovat luoneet siitä omat versionsa, kuten tälläkin hetkellä meillä Suomessa julkkisten parissa. Se miksi toin kyseisen ohjelman tähän blogitekstiin esille on se, että mun mielestä jokaisen pitäis välillä muistuttaa itseään siitä, mikä omassa elämässä on hyvin ja mistä pienistäkin asioista voi oikeastaan olla kiitollinen. Ohjelmaa seuratessa huomaa, miten siinä kilpailevat ihmiset oppivat arvostamaan erilaisia meidän ihan perusarjen mukavuuksia aivan toisella tavalla. Kun ei ole välineitä tulentekoon, joutuu nukkumaan taivasalla tai kyhäämään suojaisan rakennelman nukkumista varten luonnon antimista, ei ole peittoja ja tyynyjä, vesi voi kastella minä hetkellä hyvänsä, paahtavaa kuumuutta ei pääse suojaan, ruokaa ei ole paljon tai sitten se on samaa ja ykstoikkosta mm. riisin ja jauhojen muodossa. Et pääse käymään suihkussa silloin kun huvittaa ja tarpeet pitää tehdä kuoppaan lankulla istumalla. Ja vaikka kyseinen ohjelma on tarkoitettu meille viihteeksi, moni tässä maailmassa oikeasti elää samanlaisissa olosuhteissa päivittäin vuodesta toiseen. 

Kiitollisuus. Kiitollisuus siitä mitä on, omistaa ja on saanut kokea. Liian usein keskitytään siihen mitä ei ole ja valitellaan omaa tilannetta. Oletko ajatellut, että mitä enemmän keskityt siihen mitä sinulla ei ole sitä tyytymättömämmäksi ja puutteellisemmaksi koet oman elämäsi. Jos taas opettelisit keskittämään huomiosi ja ajatuksesi useammin siihen, mitä hyvää sun elämässä jo on, kokisit varmasti enemmän positiivisia tunteita. Positiivisia tunteita on mahdollista opetella kokemaan enemmän suuntaamalla huomiota niihin asioihin, jotka ovat hyvin. Asioihin joista olet kiitollinen. Ne voivat olla niin pieniä kuin suuriakin asioita. Pidämme helposti tiettyjä asioita elämässämme itsestäänselvyytenä, jolloin saattaa unohtaa mikä merkitys niillä oikeasti on hyvinvointimme ja elämämme kannalta ylipäänsä.


Itse herään omasta kuplastani muun muassa silloin, kun kohtaan työssäni todella sairaita ja huonokuntoisia ihmisiä. Tuolloin muistan olla kiitollinen omasta terveydestäni ja pitää itsestäni huolta, jotta kehoni pysyisi toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään ja myös että mun läheiset voi hyvin. Kun kohtaan kadulla kodittoman muistan arvostaa ja olla kiitollinen siitä, että mulla on työpaikka ja katto pääni päällä. Isäni sairastuessa muistan viime syksyltä, kun hän kommentoi hoidoissa ja leikkauksissa käydessään, että vitsi miten hyvä meidän terveydenhoito on. Kun joutuu makaamaan useamman päivän sairaalassa, ammattilaiset hoitavat ja vielä lääkkeet päälle ja kun sitten saa laskun käteen niin kyllä isä sanoi kiittävänsä meidän terveydenhoitojärjestelmää ja maksavansa veroja hyvillä mielin, vaikka nämä järjestelmät eivät aina täydellisiä olisikaan. 

Pitäisi muistaa useammin olla kiitollinen, sillä se on yksi voimakkaimpia tapoja, jolla voi herätellä positiivisia tunteita ja positiiviset tunteet taas saavat meidät näkemään asioita paremmassa valossa ja voimaan paremmin. Keskittyessäsi siihen, mihin olet kiitollinen nykyisessä elämässäsi saat kokea lisää kiitollisuutta. Tämä lisää hyvinvointia ja rauhoittaa mieltä. Kiitollisuus on sitä, että tiedostetaan ja muistetaan mitä hyvää elämässämme ja meissä on. Sen ei tarvitse tarkoittaa tyytymistä ja sitä, että kaikkeen pitäisi olla tyytyväinen ja kaikki olisi hyvin tai hyväksyttävissä. Se tarkoittaa asioiden saattamista tietoisuuteen. Sitä, että huonompinakin hetkinä voit löytää valoa ajatuksiisi ja muistuttaa itseäsi, että elämässäsi on myös varmasti paljon hyvää.Olen kiitollinen...


♥ Parhaasta miehestä mun rinnalla, joka ymmärtää, on läsnä ja tukee.

♥ Perheestä, hyvistä ja lämpimistä väleistä vanhempiini sekä sisaruksiin sekä muihin sukulaisiin.

♥ Työstä, jossa saan auttaa ja tuntea itseni merkitykselliseksi.

♥ Omasta ajasta, siitä että voin joskus vain olla ja tehdä mitä haluan. Siitä, että voin matkustaa ulkomaille lomallani niin halutessani.

♥ Viihtyisästä kodista, jossa on hyvä olla, vaikka se ei olekaan oma. 

♥ Ystävistä ja kavereista, joiden kanssa voi aina nauraa ja vaikkei usein näkisikään niin tavattaessa on kuin olisi vasta eilen nähnyt ja jutellut. 

♥ Rakkaudesta, mulla on paljon välittäviä ihmisiä ympärilläni.

♥ Vilma koirasta, joka pienestä koostaan huolimatta on täynnä rakkautta ja piristää huonoina päivinä. 

♥ Tästä blogista, jonne saan kirjoittaa ja tallentaa ajatuksiani ylös ja esille myös muille jaettavaksi.

♥ Siitä, että mulla on toimiva keho, joka voimistuu ja välillä yllättää mihin kaikkeen sillä pystyykään vielä aikuisenakin. 

Listaa voisi jatkaa, ja tiedostan, että mun elämässä on paljon hyvää. Joskus oma todellisuus vain saattaa kokea kolauksen, jolloin näitäkin asioita on hyvä muistuttaa itselleen. Kaikille nämäkään asiat eivät ole itsestään selvyyksiä, eikä niiden pitäisikään olla. Kiitollisuus syntyy myös siitä, miten sinä näet oman elämäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti