maanantai 7. tammikuuta 2019

Lujempi Minä 1v. - Kurkistus ajatuksiini ja top 10 kirjoitukset

Hellurei ja sunnuntai-iltaa vaan kaikille (silloin tämän siis kirjoitin, kunnes tajusin, että blogin verkko-osoite olikin kaatunut)! Tajusin yllättäen, että tänäänhän on juhlapäivä! Nimittäin tämän mun blogin ja ylipäänsä koko tämän "Lujempi Minä" keissin 1v synttäripäivä! Vuosi sitten tuli laitettua blogi pystyyn ja ja juttu aluille. Huh miten nopeasti aika menee ja nyt ajattelinkin tähän väliin heittää vähän syvällisempää settiä ja lopuksi sitten koota blogin 10 luetuinta postausta kuluneelta vuodelta. 

#bestnine of instagram! eli @Lujempimina instagram tilin tykätyimmät kuvat menneeltä vuodelta.Lujempi Minä - Lujempi Sinä


Tämän blogin ja koko tämän Lujempi Minä jutun tarkoitus on inspiroida ja tuoda esille sitä, miten säkin siellä ruudun toisella puolella voit kehittää omaa hyvinvointiasi ja terveyttäsi ja saada itsestäsi irti enemmän ja olla niin sanotusti paras versio itsestäsi. Mä oon ite omassa elämässäni oppinut kokeiluiden, erehdysten ja koulutusteni kautta paljon ja jollain tavalla myös sisäistänyt sen, että elämä on alati muuttuvaa joten ei tässä maailmassa kukaan ole koskaan täydellinen ja täysin valmis. Elämämme tapahtumat muokkaavat meitä ja omilla tekemisillämme pystymme myös tietyissä raameissa vaikuttamaan siihen, millaisena oman elämämme koemme ja näemme. Täydellisyyden tavoittelu on turhaa, koska ihmisen perus olemukseen tuntuu kuuluvan se, että aina ollaan tavoittelemassa jotain enemmän. Yksi iso juttu on se, että oppisi näkemään ja katsomaan omaa elämäänsä joskus myös objektiivisemmin toisten silmien läpi. Mikä siinä omassa elämässä oikeasti on jo hyvää? Ja jos siitä löytää oikeasti jotain parannettavaa niin sitten pyrkiä löytämään keinot siihen, miten tilannettaan voisi parantaa. 

Mä uskon siihen, että onnellisuuden kokemuksiin ja oman elämän merkitykselliseksi kokemiseen liittyy vahvasti se, että kokee itsensä hyvinvoivaksi. Uskon, että oma suhtautumisemme vaikuttaa pitkälti kaikkeen. Jos jatkuvasti katsoo ympärilleen ja vertailee omaa elämäänsä niihin, joilla menee paremmin tulee varmasti jollain tasolla katkeraksi ja kokee, että oma elämä ei voi olla hyvä ennen kuin on saavuttanut kyseiset asiat mitkä näkee toisella olevan, mutta samalla itseltä puuttuvan. Suprise suprise olit sitten rikas tai köyhä, tai olisiko elämäsi perustarpeet kunnossa tai uupuisiko sieltä jotain, kaikista ryhmistä löytyy niitä, jotka kokevat olevansa onnellisia, mutta myös niitä, jotka eivät koe olevansa onnellisia. Siksi onkin tärkeää osata löytää ja nähdä omassa elämässään ne asiat, jotka tekevät just sut onnelliseksi. Vertaamatta muihin.

Mä en vaadi itseltäni, enkä muiltakaan, että elämän, terveyden ja hyvinvoinnin tulisi olla optimaalista. En usko, että se tavallaan edes on mahdollista, että yrittäisit luoda ja tehdä kaikesta täydellistä ja tasapainoista. Aika ei millään riitä kaikkeen, eikä elämän missään nimessä täydy ja tulisi olla pelkkää suorittamista hyvän olon saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kuka sellaista edes jaksaa? Hyvinvoinnissa ja terveyden ylläpitämisessä tärkeintä on löytää avaintekijät ja perustarpeiden (liikunta, ravinto, lepo) avulla löytää sellainen tasapaino ja olotila, jossa on hyvä olla, mutta jota on samalla mahdollista ylläpitää ilman liian suuria uhrauksia. Arvojen miettimisen kautta olen ymmärtänyt ainakin omassa elämässäni sen, että aika ei riitä kaikkeen ja tulee vaiheita, jolloin nipistetään jostain ja panostetaan taas johonkin toiseen asiaan. Se ei ole kaikkien osa-alueiden parissa tasapainoilua, vaan sillä hetkellä tärkeimmiksi koettujen asioiden parissa elämistä ja toimimista. Samalla se, että pitää itsestään huolta ja tarjoaa keholleen sitä mitä se tarvitsee saa voimaan paremmin ja olemaan energisempi, jolloin asiatkin tulee nähtyä paremmassa valossa. Ainakin näiden asioiden ymmärtämisen ja hyväksymisen jälkeen olen itse voinut kokonaisvaltaisesti paremmin ja kyllä vaan elämäkin maistuu paremmalta ja hymykin on paljon herkemmässä.

Vaikka et samaistuisi täysin ajatuksiini, niin tärkeintä on, että löydät omat juttusi omalla hyvinvoinnin polullasi ja omassa elämässäsi. Siihen mä haluan rohkaista ja kannustaa jokaista! 
Lujemman Minän top 10 kirjoitukset

Kiitos sinulle, joka olet löytänyt tiesi tämän blogin pariin. Kiitos sinulle, joka luet kirjoituksiani. Kiitos sinulle, joka myös jaksat antaa palautetta ja jakaa omia kokemuksiasi. KIITOS! <3Ps. Lujempi Minä. on myös aktiivinen instagramissa @lujempimina sekä feedin että storyjen puolella. Facebookissa pystyt myös tykkäämään sivustani Lujempi Minä. ja saat tiedon uusista blogissa ilmestyneistä postauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti