maanantai 1. lokakuuta 2018

5x arkea helpottavat vinkit

Varmasti jokainen haluaa tehdä omasta arjestaan ja elämästään sujuvaa, jotta saa käyttää aikaansa asioihin, jotka itseä kiinnostavat ja jotta stressi ei yllättäisi väärissä tilanteissa. Itselleni on muodostunut muutamia hyviä tapoja, joiden olen todennut sujuvoittavan omaa arkeani ja helpottavan elämää. Näistä asioista olen pitänyt kiinni myös niin sanotusti helpompina aikoina, vaikkei kiirettä olisikaan. Tuntuu hyvältä, kun tietyt asiat on mahdollista pitää omissa käsissä ja hallinnassa.5x vinkit sujuvampaan arkeen


1. To Do- listat


Kirjaamalla ylös kaikki mielen päällä olevat tekemättömät, mutta tehtävänä olevat asiat saat pidettyä paremmin kiinni siitä, että kaikki tehtävät tulevat varmasti hoidettua omalla ajallaan. Monesti mielemme kuormittuu arjen timmellyksessä pienistäkin asioista, jotka tulisi hoitaa ja kun asioita kasaantuu ne kuormittavat ja stressaavat herkästi. Kirjaamalla asiat ylös, et joudu miettimään, että mitä sitten pitikään tehdä. Tehtävät kannattaa myös numeroida niin muistat ja tiedät, mitkä asiat tulisi hoitaa ensin.

2. Kalenterin käyttö


Kun olet kirjannut ylös asioita, jotka sinun tulisi hoitaa, seuraava askel on laittaa niitä ylös kalenteriin. Tärkeimmät asiat loogisesti ensimmäisenä jne. Kirjaamalla asiat ylös kalenteriin saat pidettyä asiat paremmin omissa käsissäsi ja hoidettua ne oikealla ajalla. Mä oon vasta viime aikoina opetellut hyödyntämään kalenteria ja voi pojat, kyllä siitä vaan on apua, jotta saa pidettyä omat asiat, työasiat ja opiskelut loogisesti järjestyksessä ja oikeassa ajassa.

3. Yksi isompi kauppareissu 


Pyri tekemään arjen ruokaostokset kerralla sunnuntaina ja täydennä pienemmillä ostoksilla vain tarvittaessa viikon varrella. Tämä säästää rahaa ja aikaa sekä vähentää heräteostosten määrää. Testattu ja toimii. Me tehdään aina sunnuntaina isompi kauppareissu ja suunnitellaan tulevalle viikolle syömiset, niin ettei tarvitse heti alkuviikosta olla taas menossa kauppaan.

4. Preppaa ruokia


Tästä oon maininnut useasti täällä blogissa, mutta vain siksi, että tää saletisti toimii. Valmista isompi satsi ruokaa kerralla ja lado ruuat valmiiksi purkkeihin. Näin on helpompi tehdä parempia valintoja, nälkäkiukku ei yllätä ja taas säästyy rahaa sekä itselleni tärkeimpänä aikaa. Töiden jälkeen on kiva tehä muutakin, kuin joka päivä leiriytyä keittiöön hellan eteen.

5. Kiinnitä huomiota ajankäyttöösi


Lopeta vitkuttelu ja kiinnitä huomiota ajankäyttöösi. Etenkin kotona on vähän liiankin helppo löytää itsensä sohvalta makoilemasta, vaikka olisi asioita hoidettavana. Tässä ei oikeastaan auta muu, kuin asioiden tiedostaminen ja niihin tarttuminen. Vähän sama kuin joskus treenaamisen ja liikkumisen kanssa. Toisinaan lähteminen/tekeminen voi olla haastavaa, mutta jokainen tehty asia palkitsee ja on poissa mielen päältä.


Oliko tuttuja juttuja? Jaa alle omat vinkkisi, pistetään hyvä kiertämään. Pienestäkin asiasta voi olla yllättävää jeesiä arjessa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti