sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Mikä tekee ihmisestä itsevarman?

Itsevarma ihminen osaa nähdä itsensä oikeassa valossa ja olla itselleen armollinen. Itsevarma ihminen ei lannistu pienistä vastoinkäymisistä ja osaa katsoa eteenpäin. Itsevarma ihminen osaa sanoa ei ja uskaltaa olla avoin. Itsevarma ihminen uskoo itseensä ja uskaltaa tavoitella unelmiaan. Itsevarma ihminen osaa ja uskaltaa kehua myös itseään. Itsevarma ihminen tekee asioita joita haluaa ja osaa myös kunnioittaa muita.


Itsevarmuus on ihailtava ja tavoiteltava ominaisuus, sillä itsevarma ihminen voi usein paremmin, hän on hyvinvoiva. Terve itsevarmuus on myös viehättävää. Itsevarma ihminen osaa rakastaa ja arvostaa itseään olematta kuitenkaan itserakas.

Mikä tekee ihmisestä itsevarman? Usein merkityksellisintä on se, kuinka ajattelet itsestäsi ja kuinka näet itsesi. Myös sinua ympäröivät ihmiset voivat joko lisätä itsevarmuuttasi tai latistaa sitä, joten sen lisäksi mitä itse ajattelet, on tärkeää ympäröidä itsensä oikeanlaisilla ihmisillä.

Miten sitten voit tulla itsevarmemmaksi?

  1. Pohdi omia vahvuuksiasi. Listaa ylös pienetkin asiat. Kehu rohkeasti itseäsi paperille, koska kenenkään muun ei sitä tarvitse nähdä. Lista on tehty muistuttamaan sinua siitä, mikä sinussa on hyvää.

  1. Opettele sanomaan ei asioille, joita et halua ja vastapainoksi kyllä niille asioille, joihin uskot ja haluat panostaa.

  1. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka lisäävät hyvinvointiasi, eivätkä myrkytä ajatuksiasi itsestäsi tai ympäröivästä maailmasta.

  1. Kiinnitä huomiota asioihin, jotka saavat sinut voimaan paremmin. Pukeudu niin kuin haluat ja tee asioita joita haluat ja jotka tuntuvat sinulle oikeilta.

  1. Opettele olemaan itsellesi armollinen ja etsimään asioiden valoisat puolet, tai edes jokin pieni hyvä asia muistuttamaan paremmasta.

  1. Uskalla unelmoida ja anna haaveidesi kantaa.

Nämä seikat huomioimalla, huomaat kenties miten yhden asian opettelu kasvattaa askel askeleelta itsevarmuuttasi. Jos olet epävarma ja pelkäät, aloita listaamalla vahvuuksiasi. Kenties listaamalla asioita huomaat, että sinussa on enemmän potentiaalia kuin uskoitkaan. Jos sinun on vaikea keksiä asioita itsestäsi, uskaltaudu haastattelemaan aluksi läheisiäsi, joihin uskot ja luotat. Yksi asia johtaa toiseen eikä itsevarmuus rakennu yhdessä yössä. Kuitenkin yrittäessä ja uskoessa itseesi olet jo askeleen edempänä. Kohtele itseäsi niin kuin kohtelet muita tai niin kuin haluaisit muiden kohdeltavan sinua. Uskalla rakastaa itseäsi.

Hyvää ja itsevarmuutta uhkuvaa sunnuntaita kaikille! 

♡ Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti