keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Päästä irti omista mielen rajoitteistasi

Tiedätkö, että monesti olet itse itsesi pahin vihollinen ja rajoittaja. Vai kuinka monesti sulle on tullut joku henkilö suoraan päin naamaan sanomaan, ettet pysty johonkin tai että ei kannattaisi toimia niin ja näin? Ja toisaalta, jos joku viitsii tulla näin sanomaan, niin loppupeleissä se kaikki halu ja vastuu on ainoastaan sulla itselläsi. Teet itse omat päätöksesi ja asetat itse omat tavoitteesi. Kukaan ei ole kykeneväinen tai edes oikea ihminen tekemään asioita sun puolesta. 

Mä huomaan monesti itse miettiväni esimerkiksi somessa, että kehtaanko julkaista jotain ja mietin jo etukäteen, että mitähän muut tästä nyt ajattelevat. Mutta tiiätkö mitä olen myös huomannut? Että silloin kun sysään syrjään tällaiset ajatukset ja teen siltä kuin itsestäni tuntuu hyvältä ja oikealta niin lopputulos on ollut hyvinkin vastaanottavainen ja moni on jopa samaistunut ajatuksiini ja fiiliksiini.  Sen sijaan, että olisin rajoittanut itseäni ja jättänyt asian sanomatta/julkaisematta sainkin rohkeuteni avulla yhteyden muihin ihmisiin yhä paremmin ja myös usein kiitosta siitä, että uskalsin. Samalla olen tehnyt itselleni palveluksen ja päästänyt itsestäni ulos juuri sen, mitä olen halunnut sanoa tai tehdä. Vaikka se ei sitten aina mielyttäisikään kaikkia. Tämäkin toisaalta on hyvä tiedostaa ja ymmärtää, että kaikki eivät välttämättä ole samaa mieltä kanssasi. Mutta haittaako se? Annatko sen estää sua elämästä ja toteuttamasta itseäsi?


Mä en tehnyt suuria uuden vuoden lupauksia tälle vuodelle, koska kerrankin koen, että mulla on elämässä jo moni asia todella hyvin ja olen tällä hetkellä myös tyytyväinen moneen asiaan arjessani ja elämässäni ylipäänsä. Olen herkästi sellainen, että koko ajan pitäisi olla saavuttamassa jotain ja kehittämässä itseään. Mutta ihan yhtä tärkeää ellei jopa tärkeämpää on osata olla ja nauttia siitä missä jo on ja mitä on saavuttanut. Mun mielestä on todella tärkeää osata nauttia ja antaa arvoa myös sille mitä on: perheelle, ystäville, omalle ajalle ja esimerkiksi liikunnalle. Koska vaikka mä miten pyrkisin elämässä eteenpäin ja toteuttamaan itseäni, tärkeintä ovat ihmiset ympärilläni sekä asiat, jotka saavat mut voimaan hyvin.


En siis tehnyt suuria lupauksia, mutta yhden päätöksen tein: 

Lakkaan rajoittamasta itseäni ja omaa mieltäni. 



Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että tartun rohkeammin asioihin mihin haluan tarttua ja blogin sekä somen osalta päästän ulos sekä kirjoitan niistä asioista mistä haluan. Tähän liittyy vahvasti myös se, että lopetan jarruttelemasta itseäni peläten, että mitähän muut ajattelevat. Mulla on hyvin vahvat intressit auttaa muita löytämään hyvä olo ja auttaa myös tuntemaan itseään paremmin. Näitä asioita haluan tottakai viedä eteenpäin ja haluan olla apuna. Mä siis nautin elämästä, mutta samalla päästän irti omista mieleni rajoitteista. Jos jotain haluan tehdä ja saavuttaa, en anna mieleni olla enää esteenä. 



Tässä vielä muutama ajatus ja muistutus itselleni sekä myös sulle:


 Elänkö miellyttääkseni muita vai haluanko itse voida hyvin ja olla onnellinen?

 Eroavat mielipiteet ei tee susta paskaa ihmistä ellet sitten myös käyttäydy paskasti.

 Kaikkia ei voi miellyttää. Miksi olla laimea tyyppi mukautuen kaikkien ihmisten tahtoon, kun voi olla vahva ja edustaa omia arvoja. Varmasti on helpompi olla itsensä kanssa sinut, kun saa tehdä, olla ja sanoa asiat niin kuin itsestä tuntuu, eikä aina vain rajoittaa ja pidätellä itseään.

 Rajoitteet ovat vain omassa mielessäsi. Pelko kertoo kenties siitä, että olet astumassa omalle epämukavuusalueellesi, joka by the way on usein myös eniten omaa mieltä ja itseään kehittävä alue, josta voi myös syntyä ajan kanssa jotain suurta. 


Tietyt asiat voivat toisinaan jännittää ja tuntua jopa epämiellyttäviltä, mutta jos vähänkään tuntuu siltä, että näin tekeminen vie eteenpäin ja voi vapauttaa omia fiiliksiä, niin sitten on vain hyvä antaa mennä ja löytää rohkeus siihen mitä haluaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti