sunnuntai 4. marraskuuta 2018

30 päivän venyttelyhaaste

Liikkuvuusharjoittelu ja venyttely eivät koskaan ole lukeutuneet omiin suosikkijuttuihini harjoittelussa. Jo pienestä pitäen olen opettanut itseni välttämään kyseisiä tärkeitä harjoituksia, josta nyt valitettavasti vanhempana joudun maksamaan korkoa. Olen kirjoittanut aiemminkin liikkuvuudesta ja jakanut harjoitteita liikkuvuuden kehittämiseksi. Tokihan olen tiennyt, että olisi hyvä venytellä ja huoltaa kehoa, eikä aina vain liikkua kovaa, mutta asian tuominen käytäntöön ja osaksi omaa arkea onkin sitten ollut ihan toinen juttu. Vaikka nuorempana en kyseisiä osa-alueita osannut riittävästi arvostaa, ei se tarkoita etteikö tämäkin muikkeli voisi oppia ja muttaa tottumuksiaan. Ja niin muuten voit säkin!

Liikkuvuusharjoitusten mukaan ottaminen esimerkiksi osaksi alkulämmittelyä ennen treeniä on jeesannut liikesuorituksissa. Keho on valmiimpi ja elastisempi liikesuorituksin. "Jumi on voimaa" on oikeasti jotain ihan päinvastaista, kuin mitä sanonta antaisi ymmärtää. Kun keho on elastisempi, pystyvät lihakset työskentelemään koko liikepituudeltaan ja voimantuotto kasvaa. Jumissa oleva ja jännittynyt keho menettää paljon ja altistaa loukkaantumisille. Nuorempana pieni lihasjumi ei juurikaan elämää haitannut, mutta vanhemmiten olen huomannut, miten pienetkin jumit ja lihaskireydet vaikuttavat liikkeeseen ja ihan vain olemiseen. 

Olen nyt parin viikon ajan pyrkinyt iltaisin ottamaan 15-30min hetken sille, että venyttelen ja kohennan liikkuvuuttani. Muutokset eivät tapahdu hetkessä, mutta säännöllisellä harjoittelulla voidaan liikkuvuuspuolellakin saada positiivista kehitystä ja muutosta aikaiseksi. Ajattelinkin nyt pitää tällaisen 30 päivän venyttelyhaasteen ja napata myös sut mukaan! 30 päivän venyttelyhaaste


Haasteen tavoitteena on kehon liikkuvuuden lisääminen ja lihasten elastisuuden palauttaminen sekä venyttelyn ja liikkuvuusharjoittelun merkityksen ymmärtäminen kehon toiminnan kannalta. 

Toteutus: päivittäin, itsellesi sopivana ajankohtana, 5-30min kerrallaan. Pääasia on, että teet edes muutaman liikkeen.
Harjoitusaikaa voit lisätä myös pikkuhiljaa ja vaihdella suoritettavia liikkeitä omien tavoitteidesi tai kehosi haastekohtien mukaan. Älä siis pode huonoa omaatuntoa, jos et joka päivä pysty omistamaan venyttelylle/liikkuvuusharjoittelulle 15 minuuttia. Toisaalta muistutan, että tämän haasteen voit toteuttaa myös television ääressä.

Jaan seuraavien 30 päivän aikana venyttelyliikkeitä ja liikkuvuusharjoitteita sekä vinkkejä blogini instagram tilillä @lujempimina sekä blogin facebook sivulla Lujempi Minä. Tämä siksi, että pystyn helpommin ja nopeammin jakamaan vinkkejä tähän aihealueeseen liittyen ja pitämään haasteen rullaamassa 30 päivän ajan. ;)Klikkaa siis seuraavat sivut seurantaan ja hyppää mukaan haasteeseen heti huomisesta eli 5.11 alkaen!Instagram: @lujempimina


Facebook: Lujempi Minä. Kyllä sitä pian rautakangetkin taipuu ja joustaa, kun niitä hieman lämmitetään ja pistetään taipumaan.


Pssssstt! Kurkkaa myös aiempi postaukseni

Liikkuvuusharjoittelulla pidät kehosi toimivana

josta voit lukea lisäsyitä siihen, miksi kannattaa hypätä mukaan tähän haasteeseen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti