keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Mikä ihmeen täydellinen elämä?

Sanotaan, että kauneus on katsojan silmässä ja mielestäni kyseinen sanonta kertoo hyvin sen, että eri ihmisille kauneus tarkoittaa erilaisia asioita. Mielestäni sama ajatus pätee moneen muuhunkin asiaan, esimerkiksi siihen, että millainen on täydellinen elämä? Jollekin se tarkoittaa paljon rahaa, upeaa kotia, perhettä, omaa kallista autoa, paljon matkustelua, työpaikkaa etenemismahdollisuuksineen, siloitellun kaunista pintaa asiassa kuin asiassa. Jollekin toiselle taas täydellinen elämä voi näyttäytyä minimalistiempana, elämisen kannalta välttämättömien tarpeiden täyttymistä. Täydellisyys on pitkälti katsojasta tai kokijasta kiinni, mutta onko täydellistä elämää edes olemassa? Täydellisyyshän on tila, jossa kaikki on hyvin, täydellistä. Ei vastaiskuja, ei muutoksia (paitsi niitä itse toivomiasi).

Elämä on kuitenkin alati muuttuvaa, johon aina emme itse tekemisillämmekään voi vaikuttaa. Et voi päättää ja vaikuttaa siihen alkaako työpaikallasi YT-neuvottelut ja oletko seuraava irtisanottavista. Et voi vaikuttaa yllättäviin sairastumisiin tai onnettomuuksiin, jotka eivät ole sinun valintojesi seurausta. Aina et voi vaikuttaa siihen, miten ympärilläsi olevat ihmiset reagoivat sinuun, koska hekin elävät omaa elämäänsä.


Täydellisen elämän tavoittelun sijaan kehottaisin jokaista ihan vain elämään. Tekemään asioita, jotka kiinnostavat. Asioita joista tulee ennen kaikkea hyvä fiilis. Asioita, jotka saa voimaan hyvin, hymyilemään ja tykkäämään tästä elämästä. Mä en ainakaan tarvitse täydellistä elämää, vaan omannäköiseni elämän. Sellaisen, jossa viihdyn ja joka on omien arvojeni mukainen. Lisäisin vielä tähän kuitenkin sen, että aina kaikki ei ole täydellistä ja hyvää tai mene suunnitelmien mukaan. Silti se ei tarkoita mielestäni sitä, etteikö elämä pääpiirteittäin olisi mielekästä ja hyvää. Täydellisyyskin on epätäydellistä. Mikä sulle on tärkeää? 

Mulle on tärkeää...


että mulle rakkaat ihmiset, perhe ja ystävät ovat lähellä.  

että saan toteuttaa itseäni harrastusteni ja työni parissa.

että tunnen oloni terveeksi ja energiseksi.

että mulla on ylipäänsä koti, mihin mennä, vaikka se ei vielä olekaan oma.

että voin kehittää itseäni ja oppia uutta.

että voin olla ja rentoutua, tehdä asioita, jotka saa aikaan hyvän fiiliksen.


Mitkä asiat tekevät sun elämästä hyvän ja mielekkään? Millainen on sun mielestä täydellinen elämä tai onko sellaista edes?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti