sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kisat paketissa #Sawotta2018

Eilen lauantaina 9.6 kilpailin siis CrossFitin Sawotta kisoissa 45 muun naisen rinnalla. Päivä oli rankka ja sijoituksia sekä pisteitä jaettiin lopulta neljässä täysin erilaisessa lajissa, jotka mittasivat niin fyysistä kuntoa kuin mentaalista kestävyyttä. Joissain kohdin myös pieni taktikointi, riskien otto sekä oman itsensä ja kehonsa tunteminen osoittautui todella tarpeelliseksi. Kisoissa nähtiin ja koettiin huippusuorituksia, itsensä ylittämistä, mutta myös epäonnistumisia ja pettymyksen tunteita. Omalta kohdaltani täytyy sanoa, että tällä kertaa ei olisi paremmin voinut mennä! Viimeiseen lajiin lähdin sijalta 8 ja näin ollen kisasin kuumassa erässä 10 parhaan naisen joukossa, kun tuijotettiin päivän pisteitä ja sijoituksia. Jo tuossa vaiheessa olin ylittänyt itseni ja odotukseni moninkertaisesti, koska selvänä tavoitteena mulla oli ainoastaan päästä suorittamaan kaikki lajit ja päästä maaliin asti rikkomatta olkapäätäni. Yhdeksi tavoitteeksi paikan päällä muodostui myös se, etten olisi omassa erässäni  eri lajeissa viimeinen ja sekin taisi toteutua myös viimeisen lajin osalta löntystellessäni kaikkeni antaneena lihasten kramppaillessa maaliin nipin napin tokavikana.


Loppusijoitus 11/46


Sijoituin siis kovien naisten joukossa lopulta 11. Itkuhan siinä pääsi ja ei mistään muusta syystä kuin onnesta. Joku saattaa miettiä, että miksi juhlia ja tuuletella, enhän mahtunut edes 10 parhaan joukkoon saati sitten palkintopallille. Mutta ne jotka tätä lajia vähääkään ymmärtää tai on ollut jollain tapaa mun matkassa mukana viimeisen vuoden aikana tietävät, että tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut oikesti ihan hitosti duunia, uskoa ja luottoa itseensä ja omaan tekemiseensä. Nää kilpailut oli myös jollain tavalla mun olkapään kuntoutusprosessin pakettiin laittaja. Viime kesänä sattunut vamma pakotti laittamaan crossfitin tauolle ja pääsin jatkamaan lajin parissa vasta tammikuussa ja silloinkin vasta osittain ja liikerajoituksia oli vielä pidempään. Vasta pari viikkoa sitten onnistuin tekemään ensimmäiset kunnon tempaukset kyykkyyn isommilla painoilla, joista kirjoittelinkin oman postauksensa kuntoutuksen näkökulmasta. Maaliskuun tienoilla liityin Athlete Training Protocolin valmennusryhmään, joka tuki paremmin tavoitteellisuutta treenaamisessani.


Olen siis tosissani ja oikeasti aivan hito ylpee suorituksestani, enkä häpeä sitä sanoa. Miksei itsestään voisi olla ylpeä ja sitä kehtaisi myöntää jos niin on? Ei aina tarvitse olla paras voidakseen olla tyytyväinen omaan suoritukseen. Eilen mä voitin ja ylitin itseni, vaikken korkeimmalle pallille noussutkaan saati sitten ollut 10 parhaan joukossa.

Aina löytyy juttuja, jotka olisin voinut tehdä paremmin ja lajien jälkeen saattoi miettiä, että miksi nojasi polviin siinä ja siinä kohdassa ja miksei vähän lisännyt tahtia juoksussa ym. Jälkikäteen on aina hyvä spekuloida, mutta tosiasia on, että burbeissa puuskutin ja nojasin polviin hetken just siks et siinä kohdin en muuta pystynyt ja tuntui että keuhkot tulee pian hengityksen mukana ulos. Tuplanaruhypyissä stiplasin tokalla kierroksella useamman kerran, koska kunto ei kestänytkään ekan kierroksen unbroken menoa. Kuntohan siinäkin siis tuli vastaan. Juoksussa jos olisin lisännyt tahtia en olisi selvinnyt boksihypyistä ja seuraavien lajienkin suorittaminen olisi saattanut kärsiä. Voin sanoa menneeni jokaisessa lajissa äärirajoillani tämän hetkisessä kunnossani. Kisatilanne on myös aivan eri tilanne, kuin salilla treenatessa yksittäisiä lajeja. Mä annoin parhaani ja olen siihen tyytyväinen ja ihan hiton ilonen!!


1. Laji

Aikaa vastaan 12min time cap:
1500m Maastojuoksu
30 Boksinylitys hyppyä
30 Kahvakuulatempausta vuorokäsin 16kg kuulalla
30 Kahvakuulakyykkyä 16kg kuulalla

Oma sijoitus 10. aika 9:53

2. ja 3. Laji

1min aikaa löytää 5 toiston maksimi Thrusterissa, 
jonka jälkeen heti 4min AMRAP eli mahdollisimman paljon toistoja:
40 DU (Tuplahyppynaruhypyt)
16 Bar Over Burpeeta 
8 Toes to Bar eli varpaat tankoon
ja heti 4min jälkeen taas 1min aikaa löytää 5 toiston maksimi Thrusterissa.  

2. lajin tulos oli siis huonompi kilomääräinen nostotulos thrusterissa ja 
3. lajin tulos tehdyt toistot 4 minuutissa.

2. Lajissa oma sijoitus 20. @47.5kg
3. Lajissa oma sijoitus 13. 

4. Laji

21-15-9 toistoa time cap 10min
Soutu cal
Maastaveto läskitangolla @63kg
Leuat

Eli ensin 21 toistoa jokaista liikettä, sitten 15 toistoa ja 
viimeisenä 9 toistoa ja leukojen jälkeen spurtti maaliin.

Oma sijoitus 25. aika 9:22.

(Jokaisesta lajista jaettiin siis pisteet sijoituksen mukaan ja 
pisteiden mukaan järjestyi lopullinen sijoitus.)
Kisojen kohokohdat:


- Tein kompromissin thrustereissa ja kuulostelin kroppaani, nostin 47.5kg 5 kertaa 4 minuutin maksimisykkeisen rutistuksen jälkeen.

- ATP tiimiläisten ja muiden crossfit naisten tapaaminen ja kisakokemuksen jakaminen,huipputyyppejä!

- En sittenkään oo ihan paska juoksussa

- Olkapää kesti, kroppa kesti!!!!!

- Ylitin itseni ja omat odotukseni!

- Monipuoliset ja hyvät lajit, jotka myös tavallaan sopivat itselleni
(vaikka thrusterit ovatkin ikuinen heikkous)


Tästä on hyvä jatkaa tavoitteellista treenaamista. Nyt hetken jäsentelen ajatuksiani ja tavoitteitani tulevan suhteen, vaikka tietynlaisia päätöksiä ja ajatuksia olikin jo noussut ennen näitä kisoja. Nyt vedän tulevan viikon treenien osalta rennommin ja annan kropalle sen kaipaamaa lepoa, jotta voin jatkaa entistä parempana itseni haastamista ja kehittämistä! Ihanaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti