sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Ethän polta rasvaa pelkällä treenillä...

Jotta rasva palaa kropasta vaaditaan energiavajetta. Eli siis sitä, että päivän aikana energiaa kulutetaan enemmän kuin mitä syödään. Tämä vaje voidaan saavuttaa muutamalla eri tavalla: 

- Lisäämällä liikuntaa niin, että kulutus nousee yli energiansaannin.

- Vähentämällä päivän aikana syötyjä kaloreita.

- Rajoittamalla päivän aikana nautittavia kaloreita sekä lisäämällä hieman energiankulutusta liikunnan avulla.


Liian moni lisää pelkästään liikunnan ja treenin määrää siinä toivossa, että rasva palaa ja laihdutaan. Kesää ennen lehdissä kirjoitetaan miten liikkumalla poltat rasvaa tehokkaasti ja saavutat haaveillun rantakunnon. Salaisuus ei ole kuitenkaan siinä vedätkö 1, 2, vai 3 HIIT-treeniä viikossa vai aamuaerobisia tyhjään mahaan ainoastaan rasvanpoltto mielessä. Tai treenaatko salilla 5 kertaa viikossa kiertoharjoittelulla vai 4-5 jakoisella ohjelmalla tai juokset tasasykkeisiä lenkkejä. Mikään tällainen menetelmä ei saa lopulta aikaan kuin turhautumista ja vihastusta, kun kyse on rasvanpoltosta ja kehon muokkaamisesta. Rasvaa lähtee kyllä aluksi palamaan, mutta jos kehosi työskentelee liikunnan ja treenin osalta jo sen äärirajoilla, niin mistäs lisäät treeniä kun tasannevaihe yllättää? Lopulta saat vain itsesi vihaiseksi, kun vaa'alla lukema junnaa, vaikka kuinka painat treeniä ja pyrit liikkumaan enemmän. Pahimmassa tapauksessa ajat itsesi ylikuntoon ja saat kroppasi pikkuhiljaa luovuttamaan, ellet jo itse ole ennättänyt luovuttaa ja muuttaa lähestymistapaasi rasvanpolton osalta.

Miten sitten kannattaa tehdä, jos haluaa saavuttaa tuloksia?


Jos ja KUN haluat buustata aineenvaihduntaasi ja saavuttaa tuloksia joilla naapurikin tulee kateelliseksi, kiinnitä ensimmäisenä huomiota siihen mitä suuhusi laitat. Tee muutoksia ensin ravinnon avulla ja opettele syömään oikein terveellistä ja kunnollista ruokaa. Jätä herkuttelut vähemmälle ja tarjoa itsellesi ravintorikasta ruokaa, sekä muista juoda riittävästi vettä päivittäin. Rasvanpolton osalta kehonkoostumuksen muokkaamisessa ja painon pudottamisessa suurimmassa osassa on siis ravinto! Se tuo jopa 80 prosenttia tuloksista ja on siten ensimmäinen asia mihin rasvanpolttoa havittelevan olisi syytä kiinnittää huomiota. 

Kun taas haluat vieläkin parempia tuloksia ja saavuttaa samalla myös muita terveyshyötyjä yhdistät terveelliseen, monipuoliseen ja riittävään ravinnonsaantiin järkevän harjoittelun. Järkevä harjoittelu ei siis ole väkinäistä ja pakonomaista vääntämistä lenkkipolulla ja päivittäistä salitreeniä, vaan sinulle sopivaa ja räätälöityä harjoittelua ja liikuntaa, joka pitää myös mielen virkeänä ja täten kropan liikkeellä. Fakta on kuitenkin se, että jos haluat muokata vartaloasi rasvaa samalla polttaessasi sporttisemmaksi ja saada lihasta aikaan, edellyttää se useimmiten kuntosalilla harjoittelua tai ainakin painojen käyttöä harjoittelussa. Yhdistämällä ruokavalioon aktiivisen viikoittaisen harjoittelun voit parantaa rasvanpolttoa jopa 30 prosenttia.Miksi kuitenkin kannattaa treenata, samalla kun pitää huolta ruokavaliosta?


Syy miksi treenaaminen kannattaa kuitenkin pitää mukana rasvanpoltossa, vaikka ruokavalion muutoksillakin voidaan saavuttaa hyviä tuloksia on siinä, että treenaamalla pidät huolen lihaskunnostasi ja pystyt jopa kehittämään sitä samalla kun poltat kehostasi rasvaa. Nostelemalla painoja varmistat sen, että kropastasi palaa nimenomaan rasvaa eikä lihasta. Puhtaasti rasvan polttaminen vaatii painojen kanssa harjoittelua, tai muuten pitää ymmärtää se, että osa poltetusta massasta on tulosta myös kadotetusta lihasmassasta. Pelkkä lenkkeily ei siis riitä treeninä ruokailun ohella, jos haluat pitää yllä lihasmassasi. Se kyllä auttaa osittain säilyttämään sitä verrattuna pelkällä ruokavaliolla toteutetulla rasvanpoltolla, mutta yhdistämällä ruokavalion, sopivan aerobisen treenimäärän sekä kuntosali/painoharjoittelun saavutat kaikista parhaimpia tuloksia ja saat samalla myös roppa kaupalla hyviä terveyshyötyjä!


Jos siis haluat polttaa kehostasi ylimääräistä rasvaa...


A) Kiinnitä huomiota siihen miten ja mitä syöt! Pistä ravitsemustottumuksesi kunnolla syyniin ja tee muutoksia kohti parempia valintoja.

B) Lisää liikunnan määrää, mutta älä innostu liikaa ja muista myös lepo! Myös arkiaktiivisuuden lisäämisellä ja hyötyliikunnalla saavat vähemmän treenanneet ja toki myös kokeneet konkarit hyviä terveyshyötyjä ja kalorivajetta aikaiseksi.

C) Muista myös nostella painoja säilyttääksesi lihasmassasi ja jopa kehittääksesi sitä samalla kun poltat kehostasi ylimääräistä rasvaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti