lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kuminauhasta on moneksi

Onko sulla joskus sellainen tunne, että pitäisi saada kroppaan liikettä, mutta ei ole aikaa tai ei vain huvita lähteä salille nostelemaan rautoja, jumppatunnille sykkimään tai ulos lenkkeilemään? Tai oletko kenties perheellinen, jolla on joskus haasteita saada treenattua kun lapset vievät kaiken ajan ja huomion? Ja näistä huolimatta on kuitenkin sellainen tunne, että pieni hiki olisi kiva saada pintaan ja lihaksia heräteltyä, koska kyllähän me kaikki tiedetään millaisen fiiliksen edes sellainen pikkuinen jumppa saa aikaan. 

Kokeile kotitreeniä kuminauhalla!Kuminauhasta on moneksi ja se toimii erittäin hyvänä välineenä niin alkulämmittelyissä, tukiliikkeiden harjoittamisessa kuin treenivälineenä ihan sellaisenaan erilaisissa liikkeissä. Kuminauhan kanssa treenatessa saat varmasti poltteen lihaksiin, kroppaa hereille ja hikeä pintaan, riippuen toki treenin tarkoituksesta ja valitsemistasi liikkeistä. Kuminauha tuo mukavan lisän kotiharjoitteluun tarjoten erilaisen vastuksen kuin mihin normaalissa treenissäsi olet kenties tottunut. Konsentrisen lihastyön aikana supistat lihaksiasi samalla pyrkien venyttämään kuminauhaa, kun taas eksentrisen eli jarruttavan lihastyön aikana joudut kontrolloimaan liikettä ja vastustaa kuminauhan takaisin vetävää voimaa. Joudut siis todella tekemään töitä ja keskittymään molempiin liikesuuntiin, jos haluat saada kuminauhatreenistä kaiken irti, ja varmasti haluat.


Kuminauhoja on erilaisia ja niiden vetolujuus on erilainen usein väristä ja paksuudesta riippuen. Kuminauhatreeniä varten kannattaa siis varata muutama erilainen/eri vahvuinen kuminauha aina liikkeestä ja harjoitettavasta lihaksesta riippuen. Vähän sama juttu kuin kuntosalilla, et varmasti sielläkään onnistu esimerkiksi pystypunnertamaan ylös samaa painoa kuin mitä jaksat kyykätä parhaimmillasi. Liian vahvalla kuminauhalla on turha yrittää alkaa vääntämään ja kääntämään ja usein, jos kuminauha on liian vahva, jää liikelaajuus liikesuorituksessa jopa vajaaksi. Taas vertaus kuntosalimaailmaan, et varmasti valitsisi esimerkiksi hauiskääntöihin 10 kilon puntteja, jos olet tähän mennessä nostellut 10x sarjat 6 kilolla. Erilaisilla kuminauhoilla saat erilaisista liikkeistä kaiken tehon irti ja myös suoritus pysyy puhtaampana. Myös liikevariaatioita on erilaisilla kuminauhoilla mahdollista toteuttaa ja löytää enemmän.

Valitse suoritettavat liikkeet haluamasi treenivasteen mukaan. Liikkeitä löytyy vaikka millä mitalla ja joskus kannattaa kenties hieman joustaa hikoilusta ja keskittyä sen sijaan lihastuntumaan. Etenkin, jos tiedät jonkun kropan osan hieman prakaavan ja haluat samalla herätellä tukilihaksistoa kunnolla tositoimiin. Kuminauhaa tosiaan hyödynnetään paljon erilaisissa kuntouttavissa liikkeissä, mutta se voi toimia myös erilaisena vastuksena kotitreenin aikana. Ja mikäs siinä, jos treenatessa kuminauhan kanssa saatkin paremmin joskus salilla uinuvatkin pienemmät lihasryhmät heräämään mukaan suoritukseen ja käymään töihin sekä tukemaan liikesuoritusta.

Rohkeasti vain kokeilemaan ja laittamaan kroppa töihin pikaisella kuminauhatreenillä! Valitse esimerkiksi 8 erilaista liikettä toistot 10-20/liike ja sarjoja voi tehdä hyvin muutaman per liike. Toteuta kiertoharjoitteluna tai perinteiseen malliin yksi liike kerrallaan ensin esim 10 toistoa, sitten tauko ja taas uudestaan 10 toistoa samaa liikettä. Pssst.... Instagramista @lujempimina löydät muutaman liikevinkin yläkropan treeniin videoituna. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti