tiistai 10. huhtikuuta 2018

Keittolemppari - Kookoksinen kanakeitto

Mä tykkään kokeilla ruuanlaitossa uusia juttuja ja hyväksi todetut reseptit esiintyy aina tietyin väliajoin ruokalistalla niin sanottujen tutumpien ruokien rinnalla. Tiedättekö kuitenkin sen tunteen, kun yrität miettiä tulevan viikon ruokalistaa ja samalla pitää huolen siitä, että koko ajan ei tule syötyä pelkkää kanaa tai pelkkää jauhelihaa, vaan oikeasti olisi myös vaihtelua. Se on joskus yllättävän vaikeaa ja pyrinkin siihen, että en koskaan joutuisi ensinnäkään syödä samaa ruokaa lounaalla ja päivällisellä ja lisäksi ettei päivässä tulisi syötyä pelkkää kanaa tai pelkkää jauhelihaa (jotka siis ovat niitä yleisimpiä proteiininlähteitä ruokavaliossani lämpimien ruokien osalta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta).

Tällä kertaa tein pitkästä aikaa taas kanakeittoa, jota valmistin ensimmäisen kerran muutamia vuosia sitten ja joka tuli todettua hyväksi ja vaihtelua tuovaksi reseptiksi meidän keittiössä. Kookos tuo ihanaa pehmeyttä keittoon ja maun mukaan keittoon voi laittaa siihen sopivia kasviksia. Hiilareita tässä keitossa on riisin muodossa. Lisäksi tämä on helppo ja oikeastaan melko nopea ruoka myös valmistaa. Ja keitothan vain paranevat "vanhetessaan". ;)Kookoksinen kanakeitto

450g kanasuikaleita
tölkki kookosmaitoa (400ml)
3 isoa porkkanaa
punainen paprika
iso sipuli
4dl vettä
2dl tummaa riisiä
kanaliemikuutio
mausteet: curry, suola, paprikamauste

Valmistus:

1. Pilko sipuli, paprika ja porkkanat ja kuullota pannulla öljytipassa.

2. Paista kanasuikaleet pannulla ja mausta, currya saa olla reilusti jos siitä tykkää.

3.  Samalla kun paistat keiton täytteitä mittaa kattilaan n. 4dl vettä ja laita kiehumaan. Kun vesi kiehuu lisää kanaliemikuutio ja riisi.

4. Lisää kookosmaito kattilaan.

5. Lisää  hetken keittymisen jälkeen kana ja kasvikset kattilaan ja sekoita hyvin. 

6. Anna keittyä miedolla lämmöllä kunnes riisi on pehmennyt. 

7. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti