sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Avaimet onnistumiseen

Varmasti jokainen haluaa elämänsä aikana saavuttaa jotain ja moni on siinä aivan yhtä varmasti myös onnistunut tai epäonnistunut. Nuo saavutukset voivat olla mitä vain kukin ihminen itse päättää, pienempiä tai suurempi asioita. Joku haluaa päästä opiskelemaan lääkäriksi, joku haluaa rakentaa onnellisen perheen lapsineen ja puolisoineen, jollekin on tärkeää ja saavutus ostaa oma asunto, menestyä työelämässä, pudottaa painoa 20 kiloa, onnistua juoksemaan puolimaratoni tai oppia kävelemään käsillä. Oli kyse millaisesta saavutuksesta tai tavoitteesta tahansa, niille kaikille on yhteistä se, että niiden eteen joutuu yrittämään ja tekemään töitä. Harvoin mitään tavoittelemiamme tai saavuttamiamme asioita vain kannetaan eteen ja tarjotaan, että tässä, ota vain. Ja siksi, niin pienien kuin suurempienkin asioiden saavuttaminen on meille kaikille usein todella palkitsevaa ja ne synnyttävät onnistumisen sekä onnellisuuden tunteita.

Yhtä varmasti kuin moni haluaa elämänsä aikana saavuttaa jotain, yhtä varmasti myös moni pohtii ja epäilee onko se mahdollista. Pystynkö minä saavuttamaan sen mitä haluan, onko minulla mahdollisuus onnistua? Uskon, että seuraavien asioiden kohdalla pystyt samaistumaan ajatuksiini siitä, mitkä ovat loppupeleissä suurimmat avaimet onnistumiseen. Kuinka myös sinä, voit paremmalla varmuudella päästä omiin tavoitteisiisi ja saavuttaa sen, mikä sinulle on tärkeää ja merkityksellistä.


Aloita. Ilman asiaan ryhtymistä, asiaan panostamista ja asiaan sitoutumista on hankala saavuttaa mitään. Asioita on hienoa pohtia ja miettiä ja tehdä tarkempia suunnitelmia, mutta mitkään pohdinnat ja suunnitelmat eivät auta, jos et lopulta aloita. Ilman aloittamista harvemmin jos koskaan on mitään saavutettu. Kuten alussa totesin, harvemmin asiat vain tapahtuvat.

Tee muutoksia tavoitteidesi ja haluamiesi saavutusten suuntaan. Jos haluaa päästä työskentelemään unelma-ammattinsa parissa, esimerkiksi lääkärinä tai lentäjänä, pitää noiden asioiden eteen kenties tehdä myös pieniä uhrauksia. Jo opiskelemaan pääseminen vaatii usein lukemista ja opiskelua, jotta voisit pääsykokeissa loistaa ja päästä askeleen lähemmäksi omaa unelma-ammattiasi. Se voi vaatia sen, että joudut uhraamaan aikaa vapaa-ajan vietostasi ja ystävien näkemisestä opiskelulle ja lukemiseen. Jos taas haluaa kehittyä harrastamassaan lajissa, oli kyse musiikillisesta harrastuksesta tai liikunnallisesta harrastuksesta, niin kehitys vaatii aina harjoittelua ja harjoittelulle viikosta uhrattavia minuutteja sekä tunteja. Nämä voivat taas verottaa aikaa esim. parisuhteesta tai yleisesti omasta vapaa-ajastasi. Avaimet muutosten suhteen ovat omissa haluissasi ja käsissäsi. Opetteletko heräämään aamulla tuntia paria aiemmin, jotta sinulla olisi enemmän aikaa tarvittavien asioiden toteuttamiseen, vai käännätkö torkkua kellon soidessa.


Toteuta. Kun olet päässyt alkuun ja tehnyt kenties tarvittavia muutoksia, pidä pääsi ja toteuta asioita päämäärääsi pääsemiseksi. Pidä mielessäsi miksi teet niin kuin teet ja muistuta itseäsi näistä asioista aina silloin, kun alat epäröimään. Jos edelleen löydät itsesi epäilemästä ja epäröimästä, niin mieti oliko aloittamasi asia oikeasti itsellesi sittenkään niin tärkeä kuin aluksi luulit. On tervettä kyseenalaistaa omia päätöksiään, mutta silloin kun olet varma tarkoitusperistäsi ja todella haluat saavuttaa jotain, niin toteutuskin usein seuraa perässä. 

Usko itseesi ja omiin kykyihisi. Vaikka aloittaminen ylipäänsä missä asiassa tahansa on tärkeää, niin yhtälailla ellei jopa tärkeämpää on uskoa itseensä ja omiin kykyihinsä. Oikeastaan eikös aloittaminenkin ole paljon helpompaa silloin, kun rohkenet ja uskallat, kun luotat itseesi. Harvemmin lähdemme yrittämään ja toteuttamaan sellaisia asioita, joihin emme usko pystyvämme. Kuitenkin se, että epäilet omia kykyjäsi ja omaa itseäsi ei saisi olla rajoittavava tekijä tai este matkalla kohti saavutuksiasi. Kun löytää uskon itseensä ja uskaltaa luottaa omiin kykyihinsä on jo huomattavasti lähempänä onnistumista. Jos siis haluat jotain, vaikka se voisi tuntua sillä hetkellä jopa absurdilta ajatukselta sinulle, että jossain vaiheessa voisit tuon haluamasi asian saavuttaa, niin älä kuitenkaan lannistu, vaan löydä usko itseesi!Ihanaa sunnuntaita kaikille ja tsemppiä just sun matkalle, kohti haluamiasi asioita. Mä uskon suhun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti