lauantai 10. maaliskuuta 2018

Täyttävä ja ravitseva tuorepuuro

Ootko kokeillut tuorepuuroja? Jokunen vuosi sitten maistoin ensimmäisen kerran tuorepuuroa hieman skeptisenä ja sen jälkeen on tullut satunnaisesti testailtua erilaisia tuorepuuroreseptejä, koska kyllähän ne ihan toimivaa kamaa on ja tuovat vaihtelua totuttuun. Tuorepuurot soveltuvat hyvin aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Parasta tuorepuuroissa on se, että voit laittaa sen tekeytymään edellisenä iltana ja sitten esimerkiksi aamulla vain lusikoida suuhun tai vaihtoehtoisesti laittaa tekeytymään aamulla ja nauttia sitten päivällä tai illalla. Tuorepuuron kannattaa tosiaan antaa tekeytyä pidemmän aikaa 8-12h purkissa suljetun kannen alla, jolloin siihen käytettävät nesteet ehtivät imeytyä ja turvottaa muut ainesosaset ihanan pehmeäksi kokonaisuudeksi. Lisukkeeksihan voi lisätä mitä mieli ja makunystyrät halajavat tai syödä ihan sellaisenaan. 

Tässä yksi tuorepuuroresepti, jota kokeilin ja joka pomppasi heittämällä tämän hetkiseksi suosikikseni. Maistui myös paremmalle puoliskolleni, jolle nämä tällaiset kokeilut eivät yleensä oiken uppoa. ;)Kookoksinen ja mustikkainen tuorepuuro


1,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl kreikkalaista jugurttia (2%)
1 dl kookosmaitoa
0,5-1 dl kaurajuomaa 
hyppysellinen vaniljasokeria

Sekoita keskenään purnukassa tai kipossa ja anna tekeytyä esim yön yli ja nauti mustikoiden ja banaanin kera.


100g mustikoita
1 banaani


Kokonaisuudessaan tässä annoksessa on:

664 kcal
Hiilareita 74g
Proteiinia 20g
Rasvaa 29g


Kuten huomata saattaa, annoksesta tulee tällaisenaan melko tuhti. Itse lusikoin tänään aamulla koko satsin yksinäni suuhuni, mutta jos haluaa hieman keventää niin kannattaa jakaa annos kahteen osaan, jolloin kalorit ja makrot pysyvät hieman maltillisempina yhdellä aterialla. 


Kokeile ja kerro mitä tykkäsit? Jaa myös oma suosikki tuorepuuroreseptisi kommenttiboksissa 
tai instagramissa tägäämällä @lujempimina !

Psst! Blogilla on nyt myös omat sivut facebookissa (Lujempi Minä.) tykkää ja ota seurantaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti