perjantai 30. maaliskuuta 2018

Olet tärkeä

Mitkä asiat ovat sulle tärkeitä ja merkkaavat elämässä eniten? Pysähdy tähän, mieti asiaa hetki ja palaa sitten takaisin... Millaisia asioita tuli ensimmäisenä mieleen? Perhe, parisuhde, lapset, ystävät lemmikit, kenties työpaikka, oma koti, raha..? Entä mainitsitko listalla itseäsi? Omaa terveyttäsi tai omaa hyvinvointiasi? Mietitkö, että olet tärkeä vai unohditko itsesi listalta, kun mietit näitä itsellesi tärkeitä ja elämällesi merkityksellisiä asioita? Toivon, että muistit mainita itsesi, oman hyvinvointisi ja oman terveytesi, koska sinä olet tärkeä! 

Jotta voit levittää ympärillesi hyvää ja huolehtia elämäsi muista merkittävistä ja tärkeistä asioista, tärkeää on rakastaa myös itseään ja kohdella omaa kehoaan sen ansaitsemalla tavalla. Jos keskityt vain muiden miellyttämiseen ja muista huolehtimiseen laittaen kaiken muun aina oman itsesi ja oman hyvinvointisi ja terveytesi tai omien tarpeidesi edelle, usein myös muut lopulta kärsivät, vaikkei tämä todellakaan olisi tarkoituksesi. Väsyneenä kiukkuamme lähimmäisillemme, töissä saatamme tiuskia asiakkaille ja työkavereille, kotona saada raivarit lapselle pienemmästäkin asiasta. Väsyneenä ja huonovointisena ajatus ei luista, ärsyttää, olo on vetämätön ja lopulta saat vähemmän asioita aikaan ja to do-listasi kasvaa, stressiä pukkaa ja huomaamattasi olet unohtanut omasta itsestäsi ja omista tarpeistasi huolehtimisen, itsestäsi välittämisen, mikä taas on iso asia oman elämän merkitykselliseksi kokemisessa. Osa sitä, että on oikeasti ja aidostin hyvä olla.Kuinka usein sulla on aikaa itsellesi ja teet asioita itseäsi varten ja siksi että haluat?


Olet itse vastuussa omasta elämästäsi ja niistä asioista, joihin sen aikana päätät ryhtyä ja investoida. Meillä jokaisella on omat tarpeemme ja omat päämäärämme, jotka toki ohjaavat valintojamme. Väitän kuitenkin, että kaikista onnellisin olet silloin, kun ymmärrät oman arvosi ja kun oikeasti ymmärrät sijoittaa myös itseesi. Kun olet sinut itsesi kanssa, rakastat itseäsi (ei mikään klisee, vaan tosi) huomaat tekeväsi parempia valintoja, jotka palvelevat niin sinua kuin ympärilläsi olevia. Kun voit paremmin ja panostat myös itseesi, usein moni muu asia seuraa perässä, koska hyvät asiat tuovat ympärilleen lisää hyvää.

Muistetaan siis rakastaa myös itseämme, antaa itsellemme aikaa ja huomiota ja tehdä oman elämämme kannalta sellaisia valintoja, jotka itsellemme merkitsevät eniten ja ovat tärkeitä. Muistetaan kiittää itseämme, hemmotella kehoamme ja tarjota sille sen ja meidän ansaitsemiamme asioita.

Ihanaa ja aurinkoista Pääsiäistä! Anna itsellesi lupa olla ja rentoutua, jos niin haluat, liiku jos niin haluat ja vietä aikaa perheen kanssa jos niin haluat. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti