tiistai 27. maaliskuuta 2018

Itsetehdyt smoothiepussit

Mä oon aivan mahdoton smoothieiden suurkuluttaja! Rakastan väkerrellä ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja etsiä omia makunystyröitä hiveleviä komboja mitä tulee erilaisiin smoothieihin. Smoothiet toimivat loistavasti aamupalana, välipalana tai iltapalana ja kulkevat näppärästi eväänä esimerkiksi töihin mennessä. Smoothieiden suurin plussa on mielestäni kuitenkin se, että niihin saa mahdutettua paljon sisältöä ja ravinteita näin halutessaan. Etenkin aamuisin, jos syöminen meinaa takuta tai ongelmana on ettei saa syötyä riittävästi niin smoothien mukana saat kulautettua kurkusta alas yhtä jos toista yhdellä lasillisella. 

Jaoin joskus muutamia vuosia sitten ensimmäisen kerran oman kikkani smoothieiden valmistukseen, jota hyödynnän yhä edelleen, nimittäin itsetehdyt smoothiepussit. Tämä säästää hieman aikaa aamuissa ja on kiva kun pakastimesta voi vain napata sillä hetkellä itselleen mieluisan pikkupussin, kaataa blenderiin, lisätä tarvittavat muut lisukkeet, kääntää blenderi päälle ja antaa koneen valmistaa tasainen ja ravinteikas juoma nautittavaksi. Tällä tavoin juomat ovat myös valmistettuna kylmiä, kun minicrip pusseihin säilötyt hedelmät, vihannekset ja marjat ovat käyneet läpi pakastuksen Tällainen smoothiepussien valmistaminen mahdollistaa myös sen, että voi ostaa erilaisia hedelmiä eikä tarvitse miettiä ehtivätkö ne mennä pilalle ennen kuin ne saa syötyä ja hyödynnettyä.Smoothiepussejen valmistukseen tarvitset vain minicrip-pusseja, erilaisia marjoja ja hedelmiä ja oman maun mukaan myös esimerkiksi vihanneksia. Omista smoothiepusseistani löytyy esimerkiksi mustikkaa, mansikkaa, vadelmia ja pinaattia, pelkkiä punaisia marjoja esim. mansikkaa, vadelmaa, karpaloa ja puolukkaa sekä mustikkaa, mansikkaa ja banaania. Erillisiin omiin pusseihin laitan usein ananasta, mangoa ja päärynää, joista voi sitten napata lisää makeutta mukaan tai tehdä hedelmäisemmän/eksoottisemman juoman niin halutessaan. Ihan kaikkea ei toki kannata pakastaa ja joskus tuoreus on se, mikä tuo smoothieseen sen kaipaaman ihanan maun, mutta etenkin marjat toimivat smoothieissa erittäin hyvin ja siksi yritän myös loppukesästä haalia pakastimeen tuoreita suomalaisia marjoja sen mitä sinne mahtuu. 

Itsetehtyjen smoothiepussejen minicrip pussit on myös helppo uusiokäyttää, eli älä heitä pussia roskiin vaan hyödynnä myös seuraavalla kierroksella. Huomasin myös, että näissä ikeasta ostamistani minicrip pusseista löytyy tuplakiinnitys, eli pussien sisältö pysyy parempana eikä pääse kuivahtamaan pakkasessakaan pussin olessa ilmatiivis. 

Oletko jo kokeillut? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti