lauantai 24. helmikuuta 2018

Uskalla olla SINÄ!

On hetkiä, jolloin mietin liikaa muiden mielipidettä ja sitä mitä muut ajattelevat minusta ja tekemisistäni. Ajoittain sätin itseäni ja joskus sorrun myös siihen, että teen tai sanon asioita vain muita miellyttääkseni tai en uskalla tuoda selvästi esille omaa mielipidettäni, vaikka niin kovasti haluaisin. Etenkin nuorempana miellyttämisen tarve oli suuri. En koskaan ole ollut se kaveriporukan suosituin, vaan ennemminkin sellainen perässähiihtäjä ja peesaaja. En koskaan ole ollut kova roolin ottaja ja joskus oikeasti itselleni tärkeiden asioiden eteenpäin vieminen sekä yleisesti haluamiini asioihin tarttuminen, mielipiteiden ääneen sanominen tai muuten vaan omana itsenäni oleminen on ollut haastavaa. Nykyään uskallan jo olla oma itseni ja tehdä omia päätöksiä, mutta edelleen ajoittain sorrun ajattelemaan liikaa mitä muut ajattelevat. Tai ylipäänsä ajattelen liikaa. Oli kyse sitten kuvan julkaisemisesta instagramissa, tästä blogin kirjoittamisesta tai valinnoista yksityiselämässäni.
Mutta miten vapauttava olo siitä tuleekaan, kun uskaltaa tehdä just niin kuin haluaa, sanoa asioista ja olla oma itsensä. Miksi turhaan piilotella sitä mitä oikeasti on? Pahin kärsijä olen minä itse, ei kukaan muu. Elämä maistuu niin paljon paremmalta, kun uskaltaa olla oma itsensä. Vaikka ensin omista rajoistaa irti päästäminen voi tuntua vaikealta tai jopa pelottavalta, lopputulos on vapauttava! Miksi se sitten voi olla vaikeaa ja pelottaa? No koska teet kerrankin niin miltä susta tuntuu, sanot miltä tuntuu, elät ja olet just niinkuin susta tuntuu. Uusia juttuja on aina opeteltava ja itse uskallan olla oma itseni askel kerrallaan. Jos ja kun huomaan sortuvani ajattelemaan sitä, mitä muut ajattelevat ravistelen itseäni ja päätän sivuuttaa omat turhat ajatukseni, koska en voi tietää mitä muut todella ajattelevat. Ne ovat vain pääni keksimiä tyhmiä luuloja, jotka estävät todellisten ajatusteni ja haaveideni toteuttamisen sekä estävät minua olemasta se kuka oikeasti todella olen. 

Jotta voit olla oma itsesi ja nauttia siitä täysin rinnoin, on opittava luottamaan itseensä. Luottamus itseen on joillain sisäsyntyinen ominaisuus ja joillain tämä luottamus on saattanut kokea kolauksen ja kärsiä eletyn elämän varrella. Luottamus ja usko itseen on kuitenkin uudelleen rakennettavissa, kun niin vain päättää. Koska loppujen lopuksi olet itse se, joka rajoitat itseäsi. Päästämällä irti peloista ja epävarmuudesta on mahdollista päästä eteenpäin. Tekemällä asioita joista tykkää ja joita rakastaa pääsee eteenpäin, koska ne ruokkivat hyviä ajatuksia ja luovat lisää uskoa. Myös onnistumiset vahvistavat. Samalla kannattaa muistaa, että pienet vastoinkäymiset sekä epäonnistumiset kuuluvat elämään. Kaikille ei voi myöskään olla mieliksi, aina löytyy joku jonka ajatukset eroavat omistasi. Jos tarpeesi miellyttää on yhä suuri, mitä jos tekisit lupauksen ensin miellyttää itseäsi. Uskaltamalla olla oma itsensä, mikään ei jää arvailuiden varaan ja teet itsestäsi vapaan. 

Uskalla olla SINÄ! 

Dare to be YOU!Ihanaa lauantaita <3 Uskalletaan olla omia itsejämme! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti