sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Sujuvampaa arkea: Meal Prep Sunday

Sunnuntai on omalla tavallansa viikon paras päivä, ainakin minulle. Silloin laitan ikäänkuin menneen viikon pakettiin ja alan tietyllä tasolla valmistautua tulevaa viikkoa varten. Yleensä voin sunnuntaina hyvillä mielin tuumata mennyttä viikkoa: viikon treenit on paketissa, työt tehty ja on enemmän aikaa itselle. Sunnuntai on minulle viikon rennoin päivä. Ei paineita mistään, mutta silloin otan kuitenkin itseäni sen verran niskasta kiinni, että teen tulevasta viikosta itselleni sujuvamman. 
Sunnuntai iltapäivä on usein omistettu meal preppausta varten. Eli aina sunnuntaina teen suuremman satsin ruokaa, jonka purkitan eväskippoihin tulevaa työviikkoa ajatellen. Kannan lähes aina omia eväitä töissä lounasta ja välipalahetkeä ajatellen. Tällöin tiedän mitä syön, enkä joudu tuskailemaan siitä missä tällä kertaa söisin, koska työni on hyvin liikkuvaa. Usein teen kotona kaksi eri ruokaa, jolloin toista on lounaalla ja toista voin syödä illemmalla ikäänkuin päivällisellä joko töiden jälkeen tai treenin jälkeen. 

Näkemällä pienen vaivan sunnuntaina ja valmistamalla aterioita tulevalle viikolle, voitan aikaa omissa arki-illoissani. On kivempi, kun kotiin tullessa ei tarvitse alkaa miettimään, että mitä söisi tai ylipäänsä ei tarvitse pitkän päivän jälkeen uhrata heti aikaa ruuanlaitolle. Tietynlainen valmistautuminen ja suunnittelu ruuanlaiton ja syömisen osalta on ainakin itselleni asia, joka tekee omasta arjestani sujuvampaa. Samalla se mahdollistaa sen, että syön terveellisesti ja annan keholleni sen päivän aikana kaipaamaa polttoainetta. Ilman ruokaa keho ei toimi kunnolla ja vireystila kärsii. Meal preppaus mahdollistaa myös sen, että aterioiminen on säännöllisempää, joka taas osaltaan tekee elämästä terveellisempää. Ruoka on kehon ja mielen ravintoa. Ilman sitä ei pärjää.

Jos sulla on haasteita työpaikkaruokailun kanssa, et saa pidettyä kiinni säännöllisestä ateriarytmistä tai tulee tartuttua liian usein houkutteleviin pikkuisiin naposteluihin, anna meal preppaukselle mahdollisuus. Aluksi se voi tuntua haastavalta, mutta kun hommaan pääsee kunnolla kiinni, opit arvostamaan sitä. Samalla sulla on mahdollisuus tehdä omasta arjestasi sujuvampi edes ruokailuiden suhteen.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea ja näyttää hyvältä! Onko sulla jotain vakkarireseptejä miten food preppaat viikoksi? Kuulisin mieluusti ideoita. Yritän tässä itse aloitella ruuaan valmistusta ennakkoon...:)

    VastaaPoista
  2. Heippa ja kiitos kommentista! Voisin itseasiassa viikonloppuna koostaa tästä ihan oman tekstin, että miten ja mitä, kun on tuntunut kiinnostavan myös muita. :) Suosittelen kyllä meal reppausta, säästää aikaa ja helpottaa arkea kummasti, kunhan löytää itselle sopivan tavan toteuttaa ja myös vaihtoehtoja prepattaviin ruokiin, jottei syöminen käy tylsäksi ja samat ruuat tule ulos korvista.

    VastaaPoista