maanantai 15. tammikuuta 2018

Helvetinviikko suoritettu

Helvetinviikko on nyt suoritettu! Se jatkui aina sunnuntai-iltaan klo 22:30, ja tänään heräsin taas virkeänä uuteen "tavalliseen" viikkoon. Ajattelin tässä postauksessa nyt hieman avata fiiliksiä kyseisestä viikosta.

Mitä jäi käteen? Opinko jotakin? Miten tästä eteenpäin?Joskus on hyvä ravistella itseään liikkeelle ja elämään.


Bertrandin Helvetinviikolla pääsin haastamaan itseäni ja syventymään vaihtuviin teemoihin viikonpäivien mukaan. Viikon tarkoituksena ei ollut saada aikaan dramaattisia muutoksia, vaan ennemminkin herätellä ja nostaa pintaan uusia ajatuksia arjesta ja elämästä yleensä. Kuluneen viikon aikana näytin itselleni mihin pystyn ja kasasin myös ajatuksiani omista tavoitteistani ja unelmistani. Jos seurasitte mukana huomasitte, että jokaisena päivänä käsittelin tiettyä teemaa. Kirjoitin joka päivä ylös mieleen nousseita asioita teeman mukaisesti ja pääsitkin blogin edellisten kirjoitusten kautta mukaan kurkkimaan, mitä eri päivinä tapahtui tai oli tarkoitus käsitellä. Jos sulta meni homma ohi, niin kirjoitukset löytyvät kun selaat tekstejäni taaksepäin. 

Olin tämän viikon toteuttamisesta innoissani, mutta nyt sen suoritettuani koen itseni yhä innostuneeksi ja ennen kaikkea onnelliseksi onnistuneen, mutta haastavan viikon myötä. Helvetinviikon toteuttaminen selkiytti tavoitteitani. Viikon toteuttaminen Bertrandin ohjeiden mukaan herätteli ajattelemaan ja testasi samalla suhtautumista eri asioihin ja koetteli ajoittain myös jaksamistani. Loppuviikosta putkeen valvotut 41 tuntia oli haastavaa pysyä hereillä ja olin päivän aikana ajoittain todella huonovointinen ja pysähtyessäni oli haastavaa pysyä hereillä. Nyt kuitenkin tiedostan, että tiukemman tilanteen kohdatessani pystyn todella venyttämään jaksamistani ja silti tekemään töitä ja saamaan asioita aikaiseksi. Opin, että asioiden hoitamiselle löytyy aina aikansa ja paikkansa, ja jos aika päivässä ei meinaa riittää niin tarvittaessa hetkellisesti pystyn venyttämään jaksamistani. Miksi  esimerkiksi stressata, kun tietää, että asiat saa hoidetuksi tavalla jos toisella, kunhan otan ensin itseäni niskasta kiinni ja päätän niin. 

Helvetinviikko opetti mulle muun muassa sen, että mun ei todellakaan tarvitse nukkua 9-10 tuntia joka yö, vaan saan paljon enemmän mielihyvää siitä, että herään ajoissa, käyn treenaamassa aamusta tai teen pitkän lenkin koiran kanssa. Päivän aikana olen niin paljon energisempi, kun aloitan päivän liikkumalla ja lisäksi se säästää aikaa illoistani. Heräämällä aamuisin jatkossakin 5:30-6:00 välillä saan vuorokausiini helpolla ja loppupeleissä melko pienellä muutoksella lisätunteja jopa 2,5 tuntia. 2,5 tuntia enemmän päivässä aikaa hoitaa asioita ja tavoitella unelmia. Viikossa määrä kipuaa jopa 17,5 tuntiin, jos päätän pitää rytmistä kiinni jopa viikonloppuisin, mutta realistisesti ajatellen 10-15 lisätuntia saan viikkoon ainoastaan heräämällä aiemmin. Kyse kun ei ole muusta kuin siitä, että laitan kellon soimaan aiemmin ja päätän nousta. Opin olemaan tehokkaampi ja huomasin taas miten paljon parempi olo tulee, kun hoitaa hoidettavat asiat heti pois alta, eikä pitkitä niiden hoitamista turhaan. Haasteeksi koen kuitenkin edelleen oman mielenhallintani. Etenkin sen, että pystyn venyttämään jaksamistani eri tilanteissa ja hallitsemaan hermoni stressaavissa ja itselle epämiellyttävissä tilanteissa. Tämän asian harjoittelua aion jatkaa tietoisesti ja haluan haastaa itseäni pois omalta mukavuusalueeltani kehittyäkseni. 

Tällä hetkellä olo on kiitollinen ja onnellinen siitä kaikesta mitä mulla on. Ja uskon, että voin vielä saavuttaa unelmani yksi askel kerrallaan kun niin päätän ja haluan. Pitää lopettaa pelkääminen ja tarttua haasteisiin. Helvetinviikon toteutus vahvisti fiilikseni siitä, että tämä vuosi on todellakin omistettu tärkeiden asioiden kokemiseen, eteenpäin viemiseen ja itseni vahvistamiseen. Ajatukset on aika muuttaa toiminnaksi. 

Jos yhtään mietit oman Helvetinviikkosi suunnittelemista ja kokemista niin oman kokemani pohjalta suosittelen! Viikostahan pystyy kukin rakentamaan juuri niin haastavan kuin itse haluaa, mutta kokemukseni mukaan suosittelen valitsemaan viikon, joka on oikeasti haastava ja hiomaan siitä pienillä arkisilla muutoksilla vielä hieman haastavamman kokokaisuuden täydellistämiseksi. Helvetinviikon ei ole tarkoituskaan olla helppo, koska sen on tarkoitus ravistella ja herätellä. Haluat suorittaa sen, koska haluat saada itsestäsi enemmän irti ja kokea mielihyvää. Itsensä haastaminen on yksi tärkeä osa mielihyvän ja elämän merkitykselliseksi kokemisessa. Kokeile ja elä, ollaksesi Lujempi Sinä!

♥  Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti